Please make sure JavaScript is enabled.
 
Profile Image Sanja Vukovic

Sanja16

Looking forward to realizing a dream: a small shady back garden in 🧡💛🤍💙, that I wanted for so long and now managed to work on it finally.

Crassula Ovata 'Money Maker'

  • Season Icon Early SummerEarly Summer 2022
  • Like Count 3
  • Season Icon Mid WinterMid Winter 2022
  • Like Count 9
comment
Sanja16

I will need 7 large pots for this

26w
comment
usgardentags

#succulentsunday

26w
comment
KariSamuel

Why are you dividing this? Has it overgrown the pot?

26w
comment
Sanja16

Becouse I recently started gardening and reading, so that is what I have red. I thought that would be prettier to allow each plant to develop. It overgrown years ago.😁 Now you got me thinking I could keep the half, and other half divide each into separate pots and prune to have nice shape. To have both ways of growing. @KariSamuel

26w
comment
lesliecole49

It sure is a beauty

26w
  • Season Icon Mid SpringMid Spring 2021
  • Like Count 3
comment
Sanja16

It needs replanting... 😞

1w
comment
Sanja16

https://dvoristeivrt.com/krasula/

1w
comment
Sanja16

Krasula je otporna biljka koja ne zahtijeva stalnu brigu, može tolerirati kombinaciju hladnog zraka i vrućih radijatora, a ne smeta joj ni blizina otvorenog prozora. Odgovara joj zemlja koja se koristi za kaktuse. Najbolja je mješavina 40 % pijeska, 20 % šumskog humusa, 20 % zemlje za cvijeće, s malo sitnog šljunka, perlita i lomljene cigle. Važno je osigurati joj dobru drenažu, da bi korijen ostao zdrav i da se ne bi pojavile bolesti poput trunjenja i gubljenja lišća.

1w
comment
Sanja16

U proljeće krasulu iznesite van, ali ne na mjesto koje je direktno izloženo suncu, jer će listovi dobiti opekline. Postupno je prilagođavajte, a nakon nekog vremena možete je staviti i na direktno sunce, ali bi trebala biti zaštićena od kiše. Tijekom zime krasulu je dovoljno zaliti jednom u tri tjedna, no kada je iznesete u otvoreno povećava se i potreba za zalijevanjem. Ali ne treba pretjerivati – zalijte je tek kad se zemlja osuši jer inače može doći do trunjenja korijena.

1w
comment
Sanja16

Krasulu možete povremeno orezati kako biste dobili gušću i bujniju krošnju. Japansko drvo novca je pogodno i za bonsai. Biljka ne traži veliku posudu, ali ako raste u većoj, brže će napredovati. Isto je i s prihranom – nije nužna, ali ako hoćete da brže raste, upotrijebite odgovarajuće preparate.

1w
comment
Sanja16

Još uvijek čeka na red za presađivanje.

1w

>